Několik dnů nyní v centru Českých Budějovic i jinde po městě lze vidět filmaře. Natáčejí jeden příběh detektivního seriálu, který má pracovní název Město zločinu Budějovice. Podle producenta seriálu Martina Froydy jde o pokračování úspěšných sérií Místo zločinu Plzeň a Místo zločinu Ostrava, které už milovníci detektivek mohli v televizi zhlédnout.

Případ, který se filmuje v Českých Budějovicích a dále třeba v Třeboni nebo Táboře, je věnován gangu, který vykrádá bankomaty. Na práci filmových techniků je náročnější například scéna v Třeboni, kde byl dočasně „zazděn“ i jeden oblouk podloubí, ze kterého budou zloději dobývat lup. „Natáčet budeme v celých jižních Čechách. Jeden díl například na Šumavě,“ poodkrývá plány filmařů Martin Froyda.

Připravy na natáčení historického filmu v Českém Krumlově jsou v plném proudu.
V Českém Krumlově se chystá natáčení historického filmu pro studio Walt Disney

Z hereckého obsazení se mohou diváci těšit na Davida Novotného, Leoše Nohu nebo Judit Bárdos. Stejně jako jiné řady i tentokrát bude mít seriál 13 epizod. Název se ještě může změnit, ten současný je pouze pracovní verzí.

Kvůli natáčení je ale několik uzavírek v centru Českých Budějovic, se kterými je nutné počítat ještě o tomto víkendu v jihočeské metropoli.

Na obrazovkách by měl být nový seriál uveden v lednu roku 2023.

Z jiných českých filmů můžete hojně zahlédnout České Budějovice například v detektivní komedii Drahé tety a já, v níž hlavní úlohy ztvárnili Iva Janžurová a Jiří Hrzán.