Republikou hýbou volby budoucí hlavy státu. My jsme se podívali na ty minulé. Některé byly oblíbené, některé ne, jedno ale měly všechny společné – navštívily Strakonice.
Ukázal se tu T. G. Masaryk ještě před svým zvolením, Gustáv Husák, Václav Havel i Václav Klaus. Martina Havelcová (27) ze Strakonic si sice s žádným prezidentem nepodala ruku, na chvilku ho ale přece jen zahlédla. „Můj děda mě tehdy vzal k hotelu Bavor, kde byl pan Václav Havel. Byla jsem prcek, ale zážitek mám dodnes," prozradila.
Nemohli jsme se nezeptat i vás, zda jste se s prezidentem potkali. Šedesát sedm procent z vás tu čest mělo, zbylých třicet tři nikoliv. Hlasů v anketě bylo dvanáct.
Druhá otázka směřovala k zimě na silnicích. Bojíte se jezdit, když napadne hodně sněhu? Šedesát jedna hlasujících se bojí, čtyřicet dva vůbec a osmnáct hlasujících se nebojí jen tehdy, když sami řídí. Třiceticentimetrová sněhová peřina zaměstnala silničáře na několik dní. Do diskuze pod článkem jim napsala Helena pochvalu. „S největším nasazením zvládli neuvěřitelné množství sněhu s minimálními prostředky a dokázali udržet město ve sjízdném stavu. Všem, kdo se mnou nesouhlasí, vřele doporučuji projetí trasy Linz, Kaplice a hlavně metropoli České Budějovice, která by z letadla nebyla pod přívaly sněhu vůbec vidět," píše. Kdosi podepsaný jako Občan z osady jí dává zapravdu: „Souhlasím. Zvládli to tentokrát výborně, mnohem lépe než jindy, kdy bylo méně sněhu."
Hlasujte a piště nám své názory i nadále.