Až se tomu nechce věřit! Josef Kusík ze Strakonic teď dostane zpět nářadí ukradené téměř před dvěma roky. V okamžiku, kdy už ztratil naději, že ho ještě někdy uvidí, se mu ozvali kriminalisté, že bylo nalezeno na Klatovsku. „Zatím nevím kolik se toho podařilo najít. I tak je to určitě dobrá zpráva," řekl.
Zloděj tenkrát vypáčil dílnu u jeho chaty v Mutěnicích a sebral nářadí, které si roky pořizoval. Škoda se nakonec vyšplhala na 70 tisíc korun. Podle tehdejší policejní zprávy se v zahrádkářské kolonii zloděj podíval v půlce října 2010 celkem do devíti chat. Prostřednictvím Strakonického deníku v té době přišel Josef Kusík i s výzvou a nabídkou odměny 10 000 korun. „Kromě jednoho telefonátu, který nikam nevedl, se nikdo neozval," doplnil pan Josef.
Podle policejní mluvčí Jaromíry Novákové policie odcizené věci eviduje ve svém informačním systému. Přesné údaje o nich mohou pomoci k vypátrání. „V červnu policisté našli u strakonického hradu kolo. Podle popisu a výrobního čísla zjistili, že bylo odcizeno v Sušici v roce 2010," uvedla.
Josef Kusík si má věci vyzvednout příští týden.

Dobrá rada

Mějte o odcizené věci co nejvíc informací – výrobní číslo, popis, doklady o koupi, fotografie, kde by byly viditelné i různé podrobnosti, například netradiční vybavení a podobně. To je důležité k identifikaci věci a zjištění majitele v případě, že se najde.