Dobrá zpráva pro řidiče, kteří chtějí zaparkovat blízko centra. Ani na oficiálním parkovišti, které vznikne po revitalizaci prostoru za hlavní poštou, se nebude platit. Přitom ještě 
v červnu to tvrdil místostarosta Pavel Pavel.
Důvodem obratu jsou evropské finance, které se později podařilo získat prostřednictvím Integrovaného plánu rozvoje města. Blíže tento fakt vysvětlil Pavel Pavel. „Parkoviště bude bezplatné, protože se nesmí kvůli dotacím využívat k vybírání peněz, a to po dobu udržitelnosti projektu, tedy pět let," uvedl.
Revitalizaci bude dělat firma Swietelsky za cenu téměř 2,6 milionu korun včetně DPH. Její výši zdůvodnila mluvčí radnice Marie Kotlíková. „Součástí akce je kromě rekonstrukce plochy i odvodnění, zeleň a podobně," konstatovala. Hotovo by mělo být do konce listopadu.
Plocha za hlavní poštou 
v ulici Podskalská je už dnes denně plná aut. Zatím ale nebyla nijak upravena. Do uvedeného prostoru se vejde přibližně čtyřicet osobních aut. Téměř denně v čase oběda tady nechává své auto Jaroslav Škop ze Strakonic. „Je jasné, že každý přivítá, že se tu dál nebude platit. Teď už jen přežít dobu, kdy se rekonstrukce bude dělat," poznamenal.
Bezplatné parkování v centru je možné i na nádvoří za radnicí. Pro veřejnost je tu třicet míst, večer a o víkendech asi dvakrát tolik.