Podle Petra Nováka, který v divadle ztvárňuje padoucha, vás tam čeká boj dobra se zlem a hrdinové, kterým budete fandit. „Příběh je laděný humorně. Bude tam princezna, její sestra a její strýček, pážata, …“ vyjmenovává muž, který s kočovným divadlem jezdí už 25 let.

Na kolbiště vstoupíte přes padací most a usadíte se na tribuně. „Divák zažije jinou podívanou, než v kině. Nemůžeme konkurovat speciálním efektům, ale můžeme zprostředkovat živý zážitek, který se nedá nahradit ničím, vtáhneme ho do děje,“ slibuje „rytíř“.

Lípa rostoucí v Českých Budějovicích u slepého ramene Malše je finalistkou ankety Strom roku České republiky 2020. Na místě rostou těsně u sebe dva stromy.
Lípu z Českých Budějovic čeká od července souboj na internetu

Diváci se také mohou zapojit svými reakcemi. „Vybíráme také v hledišti, kdo bude dohlížet na průběh turnaje,“ přibližuje dál zážitek Petr Novák.

Středověké divadlo Traken se od jiných skupin historického šermu liší tím, že jezdí na koních. „Jsou naše chlouba a pýcha,“ ukazuje Petr Novák na sedm koní různých plemen.

Prohlédnete si je i po představení na odpolední jízdárně za doprovodu jezdců. Děti si zde zkusí disciplíny, které rytíři absolvují na koních, jako hod sekerou na terč či střelbu z luku, avšak ze země.

Informace o půdě jsou od pondělí 22. června do středy 22. července k vidění na náměstí Přemysla Otakara II.
Panelová výstava na českobudějovickém náměstí si vzala pod drobnohled půdu

Středověké divadlo Traken se svou show projelo celou Evropu po hradech či středověkých slavnostech. Hrdí jsou na účast v Legolandu v Dánsku. „Prošli jsme výběrovým řízením z celé Evropy,“ líčí Petr Novák.

Show na koních můžete navštívit denně až do 30. srpna, vždy od 15 h. Vstupenky zakoupíte přímo na místě. Ve 13 h vyrazí denně průvod s koňmi přes centrum města na zámek, kde bude vyhlášen turnaj.