Psí tulák skončil u majitele

V poledních hodinách 10. srpna přijali na MP oznámení o toulavém psu, kterého oznamovatelka odchytila, jelikož kolem ní neustále běhal. Než však tulák skončil v útulku, zjistili strážníci jeho majitele, kterému jej předali. Ten již psa hledal.

Muž skončil na záchytce

Krátce po 22. hodině 12. srpna přijali strážníci oznámení o tom, že v ulici Mírová leží na zemi nějaký člověk. Strážníci zde našli opilého muže. Výsledek dechové zkoušky byl 2,36 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k tomu, že dotyčný neměl žádná zranění a nebylo jej možno nikomu předat, rozhodl lékař o jeho převozu na protialkoholní a protitoxikomanickou záchytnou stanici do Českých Budějovic.

Nález injekční stříkačky

V odpoledních hodinách 14. srpna byl oznámen na linku tísňového volání městské policie (156) nález použité injekční stříkačky v ulici Arch. Dubského. Strážníci injekční stříkačku sebrali a umístili do boxu k následné likvidaci.

Z přestupku trestný čin

V odpoledních hodinách 15. srpna bylo oznámeno na městskou policii z jednoho ze strakonických marketů, že zde mají ženu, která se snažila odcizit zboží. Prošla přes pokladnu aniž by za něj zaplatila. Lustrací na OO Policie ČR přivolaní strážníci zjistili, že dotyčná již byla trestána za majetkový trestný čin, tudíž ji ponechali k dořešení policistům obvodního oddělení PČR. Zboží bylo nepoškozené vráceno do prodejny.