Krádež za pár korun se muži nevyplatila
Krátce po 11. hodině dopoledne 1. 8. vyjížděli strážníci Městské policie Strakonice na oznámení krádeže do supermarketu v ulici Nádražní. Pachatel byl hlídkou ztotožněn a předveden na OO Policie ČR za účelem lustrace. Vzhledem k tomu, že tato byla negativní, vyřešili nenechavce strážníci pokutou.

Nemohl se postavit na nohy
Dne 4. 8. přijali na služebnu městské policie oznámení o muži, který leží v ulici Tovární, nedaleko brány do ZZN. Na místo byla vyslána hlídka MP Strakonice, která zde na zemi našla podnapilého muže, který se nemohl postavit na nohy. Na místo byla přivolána ZZS. Zdravotníci s pomocí strážníků muže naložili a převezli k dalšímu ošetření do strakonické nemocnice.

Neplánoval za zboží platit
Dne 5. 8. vyjížděli strážníci Městské policie Strakonice na oznámení krádeže v jednom z místních supermarketů. Pachatel byl hlídkou ztotožněn a předveden na OO Policie ČR za účelem lustrace spáchaných majetkových trestných činů. Lustrace byla negativní. Věc byla vyřešena následně strážníky pokutou.

Tři stříkačky za dva dny
První použitou injekční stříkačku nalezl oznamovatel 5. 8. na schodech u jezu na Křemelce, další pak oznamovatelka 6. 8. dopoledne za lékárnou v ulici Katovická. Třetí nalezl asistent prevence kriminality téhož dne u prodejny v ulici Čelakovského. Ke všímavým oznamovatelům směřuje naše poděkování. Všechny stříkačky byly odneseny k odborné likvidaci.

Krádež se muži nevyplatila
V poledne 13. 8. bylo na služebnu Městské policie Strakonice telefonicky oznámeno zaměstnankyní ze supermarketu v ulici Na Ohradě, že zde zadrželi pachatele drobné krádeže. Na místo byla vyslána hlídka Městské policie Strakonice, která na místě zjistila muže, který odcizil zboží v hodnotě necelých osm set korun. Strážníci jej vyzvali k prokázání totožnosti. Vzhledem k negativní lustraci vůči této osobě na OO Policie ČR, byla celá záležitost vyřešena v příkazním řízení na místě.