Pomoc starší ženě
V pátek 19. ledna v podvečerních hodinách přijali na MP oznámení od OO Policie ČR Strakonice, že v ulici Ellerova sedí na chodníku zmatená žena jen v lehkém oblečení a v bačkorách. Strážníci ženu v uvedené ulici nalezli a jelikož byla silně podchlazená a hovořila s nimi velmi zmateně, byla na místo stálou službou městské policie přivolána posádka ZZS Strakonice. Žena byla předána společně s dcerou, která již maminku hledala, do péče lékařů.

12.Muž hrozil již poněkolikáté sebevraždou
V sobotu 20. ledna oznámil na linku Městské policie Strakonice dozorčí z OO PČR, že mu bylo mužem nahlášeno, že je u restaurace Palermo a že se jde zabít. Na místo byla vyslána hlídka městské policie. Strážníci muže, který byl v podnapilém stavu, zastihli na břehu řeky, kousek pod jezem, odkud jej odtáhli ke schodům, vedoucím na cestu nad řekou. V tuto chvíli se na místo dostavila i hlídka OO PČR, které byl muž předán. Na místo byla následně přivolána hlídka ZZS.

Podomní prodej se jim nevyplatil
V pondělí 22. ledna bylo oznámeno na služebnu MP, že v ulici Stavbařů, v domě čp. 212, chodí muž se ženou, kteří nabízejí zde bydlícím občanům produkty nejmenované společnosti. Strážníci oba na místě zastihli. Poté, co bylo zjištěno, že si zde žádný z nájemníků výše uvedenou službu neobjednal a tato byla nabízena ještě dalším pěti obyvatelům, vzniklo strážníkům podezření z porušení nařízení obce. Strážníci s oběma pracovníky sepsali oznámení o přestupku a věc byla předána k vyřízení na MěÚ Strakonice.

Rychlá pomoc diabetičce
V pondělí 22. ledna ve 21.15 hodin při kontrole parkoviště u OD Kaufland zjistili strážníci městské policie, že zde u jednoho ze zaparkovaných vozidel leží žena, které je špatně. Na místě pak zjistili, že se jedná o diabetičku, které jeden ze strážníků doběhl do marketu pro kofeinový nápoj, který jí podal k napití. Díky tomu se ženě udělalo lépe. I přesto byla na místo telefonicky přivolána hlídka ZZS, která ženu převezla do strakonické nemocnice na interní oddělení k vyšetření