Drobná krádež neprošla

Dne 1.4. vyjížděli strážníci Městské policie Strakonice na oznámení krádeže do supermarketu v ulici Na Ohradě. Pachatelka byla hlídkou ztotožněna a předvedena na OO Policie ČR za účelem lustrace spáchaných přestupků. Lustrace byla negativní, strážníci přestupek vyřešili pokutou.

Nalezená stříkačka

Dne 3.4. přijali oznámení o nálezu použité injekční stříkačky v ulici Jezerní. Hlídka stříkačku umístila do přepravního boxu z K - centra.

Kamerový systém pomohl dopadnout výtečníka

Krátce po půl páté hodině ranní 6.4. spatřil strážník na jedné z kamer monitorovacího systému muže, který trhal květiny v záhonech na Velkém náměstí. Hlídka městské policie muže dostihla v ulici U Sv. Markéty a na místě jej vyřešila za přestupek v blokovém řízení.

Nejistá jízda odhalila řidičku se zákazem řízení

Dne 8.4. při kontrole ulice Katovická spatřila hlídka Městské policie Strakonice osobní automobil, jehož jízda se strážníkům zdála nejistá a po celou dobu jízdy vozidlu problikávala světla. Strážníci MP Strakonice automobil zastavili v ulici Švandy Dudáka. Strážníci využili svá oprávnění a řidiče vyzvali k prokázání totožnosti. Kontrolou totožnosti strážníci zjistili, že se jedná o ženu, která uvedla, že není držitelem řidičského průkazu a téhož dne v dopoledních hodinách užila marihuanu. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která zjistila, že řidička má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Hlídka Policie ČR si událost převzala k dořešení.

Uvázaný pes neměl náhubek

Dne 8.4. zjistili strážníci městské policie u prodejny v ulici Mlýnská uvázaného psa většího plemene, který neměl náhubek. Za porušení obecně závažné vyhlášky si majitelka psa odnesla pokutový blok.

Strážníci zastavili dalšího neosvětleného cyklistu

Dne 9.4. zjistila hlídka v ulici Zvolenská opět cyklistu, který jel na kole bez řádného osvětlení. Cyklista si za svůj přestupek odvezl pokutový blok.

Neuklidila exkrement, dostala blokovou pokutu

V půl páté ráno 10.4. zahlédli strážníci městské policie ženu, která neuklidila exkrement po svém psovi. Majitelka psa si z ranního venčení odnesla i pokutu.

Popíjeli alkohol na místě, kde je to zakázané

Další dvě osoby, které porušovaly nařízení obecně závažné vyhlášky, zjistili strážníci 11.4. v ulici Na Ohradě. Přestupci si svým jednáním vysloužili pokutu.