Můžete zde vidět fotografie známého fotografa Karla Burdy a zároveň předsedy Klubu vodňanských výtvarníků. Tak krásné malby Jany Fiedlerové a Aleny Králíčkové, a mnoho dalších krásných předmětů dalších autorů klubu. Výstava je zároveň prodejní, tak je možné si zakoupit umění na místě.

Pan Andrej Rády nám přiblížil historii Klubu vodňanských výtvarníků.
Za více než čtvrt století činnosti Klubu vodňanských výtvarníků (KVV) prošly jeho řadami a výstavami desítky stálic i efemerních postav vodňanského výtvarného a užitného umění a fotografie, než se současná ekipa ustálila na necelé dvacítce tvůrců všech generací. Sídlo KVV má adresu totožnou s Městským muzeem a galerií Vodňany, jehož ředitelka, paní Mgr. Jitka Velková, je největším, a to nejen morálním, sponzorem vodňanských výtvarníků.
Každý výtvarný umělec nebo fotograf sice nakonec zůstává v procesu tvorby sám, skupina kolegyň a kolegů však může slovem nebo příkladem posloužit jako další vodítko. Společné tvořivé akce představují již letitou aktivitu klubu – ať jsou to již tradiční výtvarné dny s mezinárodní účastí, společné plenéry v Česku i zahraniční nebo – v současnosti, žel, přerušená – spolupráce v ateliéru.
V posledních letech se aktivity rozrostly o klubovou účast na Dnech otevřených ateliérů, kdy členové ukázkami své tvůrčí práce oslovují zejména vodňanskou veřejnost, nebo o prezentaci na českobudějovickém ArtFestu. Individuální výstavy členek a členů Klubu vodňanských výtvarníků za ta léta ani nelze spočítat, ty společné viděli opakovaně návštěvníci v partnerských městech Vodňan: ve švýcarském Aarwangenu, rakouském Wartbergu, polském Sierakowu. Klub vystavoval také v Českých Budějovicích, Zábřehu na Moravě, Pelhřimově, Písku, Borovanech, Strakonicích nebo na Kvildě. Vyvrcholením roční tvorby pak bývá pravidelná výstava členů klubu a jejich hostů v Městském muzeu a galerii Vodňany. Město Vodňany tak má v Klubu vodňanských výtvarníků jednu ze svých nejlepších vizitek.
Zaujala vás tato výstava, můžete se přijít podívat sami do 29. září 2018.

Místo konání: Panský dům v Bavorově, nám. Míru 15, Bavorov
Otevřeno: úterý – sobota 9 – 12, 13 – 16 hod.
Otevřeno: po, ne - zavřeno, út, st, čt, pá, so - 9.00 - 12.00 a 13.00 - 16.00

David Rošický