Na Lipně je tak upraveno 11 km tratí a 14,5 km tras pro běžkaře. Na víkend otevřou i snowpark a novou část skicrossu. V sobotu v nich budou řádit děti v rámci akce Funline Tour.

„Na Lipně máme teď ideální sněhové podmínky,“ ujišťuje Petr Dušek, ředitel lipenského ski areálu. „Celý minulý týden hustě sněžilo. Navíc díky teplotám pod nulou jsme mohli zapnout i sněžná děla. Teď leží na sjezdovkách až 90 centimetrů sněhu. Aktuálně pracujeme na snowparku a také na spodním úseku skicrossu, o který jsme trať letos prodloužili. Do víkendu tak otevřeme kompletních 12 kilometrů.“

Ilustrační foto.
Palírně vzaly ovoce mrazíky

Přívaly sněhu potěšily také běžkaře, když se v týdnu podařilo připravit 14,5 kilometru tras. „Otevřeny jsou dva okruhy, červený a bílý,“ informoval Petr Dušek. „Je na nich proříznuta stopa na klasický styl i utažený koridor pro bruslení.“ V případě potřeby poskytne kompletní vybavení pro běžecké lyžování půjčovna u hlavního parkoviště.

O víkendu čeká návštěvníky akce Funline Tour, která přinese testování lyží a snowboardů, ukázkové freestyle výuky a také dva závody pro děti ve skicrossu a freestyle snowboardingu.

Běžecké stopy na Lipensku jsou měkčí, ale hlavně po ránu stále v dobrém stavu.

• Frymburské louky – stopy byl čerstvě upraveny ve čtvrtek stopořezem v délce 15 km pro klasický styl i bruslení
• nástupní místo: fotbalové hřiště u autobusového nádraží (parkování zdarma)
Lipno – Frymburk okolo Alpské vyhlídky (Kaliště 993 m.n.m.)
• Červený okruh v déce 10 km a Žlutý okru 4,5 km byl ve čtvrtek upraven rolbou.
• Nástupní místa:
- Lipno nad Vltavou (parkoviště nad fotbalovým hřištěm),
- Frymburk – l.c. Strategická za střelnicí (bez parkování – nutno popojít 500 m) nebo Skipark Frymburk: za 40 Kč vás vyveze vlek na vrchol Marty, ca. 100 m nad vrcholem je nástup do stop.

Také na Hornoplánsku jsou stále ve výborném stavu běžkařské stopy. Sjízdných je zhruba 25 km vzájemně propojených okruhů – Hornoplánský, Hůrecký, Jelm a Olšinský. Konkrétně jde o okruhy Hùrecký 8,4 km; Hornoplánský 5,4 km; Jelm - Stadion 6,4 km a 
Olšinský 7,7 km.