V senátním obvodu číslo 12, kam patří okres Strakonice i část Písecka a Prachaticka, je zatím spočítáno z 329 okrsků nevelých dvacet procent. Martin Gregora zatím s 22,85 procenty vede. 

První přijely na předávací místo na strakonické radnici Mutěnice. Bylo to ve 14.28 hodin. Volební účast měly 61 procent. "Je to o něco víc než při minulých volbách. Lidé u nás hlasovali stejně do senátu jako do zastupitelstva," shodli se členové okrskové voolební komise, kteří přijeli s výsledky. Druhý byl Drachkov. Odtud přijeli s výsledky o pět minut později. U nich prý to je jednoduché, mají jen jednu kandidátku se sedmi jmény a zastupitelů bude také sedm. Takřka ve stejném čase dorazily i Nebřehovice.

Například ve Strakonicích je i v dnešní době v elektronické podobě polovina výsledků. Ostatní se do počítačového systému Českého statistického úřadu musejí zadávat ručně.

Přineseme vám reportáže jak ze sčítání ve dvou volebních místnostech, kam měli naši reportéřo přístup, tak ze svozového místa ve Strakonicích.