Během svého téměř tříletého působení na postu ministra zdravotnictví několikrát zavítal také do strakonické nemocnice. Například při vítání prvního jihočeského miminka letošního roku.

Malého Adama a jeho matku navštívili 1. ledna odpoledne ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a strakonický starosta Břetislav Hrdlička.
VIDEO: Ministr zdravotnictví navštívil svého jmenovce Adama

Ředitel nemocnice ve Strakonicích Tomáš Fiala řekl, že určité náznaky, které vyústily v rezignaci, se objevovaly delší čas. „Nebyl lékař, ale nelze mu upřít velkou snahu. Ale podle mého rozhodly vztahy ve vládě, kde neměl potřebnou podporu. Z tohoto pohledu byla rezignace otázkou času.“

Adam Vojtěch
- Narozen 2. října 1986 v Č. Budějovicích.
- Od prosince 2017 ministr zdravotnictví za hnutí ANO 2011.
- Několikrát navštívil strakonickou nemocnici. Letos to bylo 1. ledna při vítání nového občánka Jihočeského kraje pro rok 2020.

Rezignace ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha překvapila ředitele prachatické nemocnice Michala Čarvaše. „Osobně bych mu chtěl poděkovat a popřát úspěchy v další práci,“ uvedl. Jeho působení na postu ministra hodnotí kladně. „Rozhodně odvedl kus dobré práce. Doufám, že na započaté projekty, jako je CZ-DRG (pacientský klasifikační systém navržený pro akutní lůžkovou péči v ČR - pozn. autora) či nová úhradová vyhláška, naváže jeho nástupce,“ zhodnotil Michal Čarva. 

Emeritní senátor Josef Kalbáč má stejný názor. „Lidé mají pocit, že je zradil, ale tak bych to neviděl. Za současné situace, kdy vám denně přibývají stovky nakažených lidí a vlastní premiér jde proti vám, jinou možnost ani neměl.“

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch oznámil rezignaci na svou pozici.
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch rezignoval. Nemám se zač stydět, řekl

Podle Josefa Kalbáče je největším adeptem na ministerské křeslo epidemiolog Roman Prymula. Tomáš Fiala má stejný názor, šance má podle něj ale také náměstkem ministra zdravotnictví Alexi Šedo.

Při setkání na Krajské hygienické stanici v Českých Budějovicích shrnovali tříměsíční koronavirovou krizi ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ředitelka KHS Kvetoslava Kotrbová a předsedkyně představenstva jihočeských nemocnic Zuzana Roithová.
Ministr Adam Vojtěch: Během karantény jsem se moc nevyspal, oporou mi byla žena

Myslíte si, že byla rezignace na místě? Odpovídat můžete i v anketě pod článkem. Nebo měl tlak ustát? Kdo bude podle vás novým ministrem zdravotnictví?

Pište na petr.skotko@denik.cz