Z trojice v čele radnice se rozhodli jít do podzimních komunálních voleb jen dva. Jsou to starosta Viktor Blaščák a místostarosta Pavel Janšta, oba kandidují opět za stranu Vodňany pro změnu jako jednička a dvojka.

Místostarosta Karel Burda v minulých volbách kandidoval za Vodňany – město krále Jana Lucemburského. Nyní je členem strany Jihočeši 2012. „Původně jsem se snažil dát dohromady naší kandidátku. To se mi nepodařilo. Ti, chtějí něco dělat pro město, už byli jinde. Pak zvítězily osobní důvody. Mám důchodový věk a přenechám to mladším. Ti by mohli Vodňanům pomoci i jiným pohledem na věc," uvedl.
Podle slov Dagmar Dvořákové z odboru správního a vnitřních věcí radnice odevzdalo své kandidátky pro podzimní komunální volby ve městě sedm stran či jiných subjektů. „Na nich je celkem 144 kandidátů," doplnila.

Znovu jsou do voleb kromě Vodňan pro změnu i ČSSD, ODS a KSČM. Nové jsou Vodňany 2022, a dvě sdružení nezávislých kandidátů: nepolitické sdružení – Vodňany a venkov a Vodňansko – nepolitické sdružení.