Panelový dům v Hradeckého ulici ve Strakonicích, číslo popisné 1069. Je úterý 31. března odpoledne. Bohumila Tomanová, jedna z jeho obyvatelek, odchází do města. „Necelou hodinu poté spadl jeden strom a pak hned druhý těsně u našeho vchodu. Naštěstí padal na druhou Bohumila Tomanová.stranu od zaparkovaných aut a nikomu se nic nestalo ," řekla pro Strakonický deník Bohumila Tomanová.

Štěstím bylo, že stromy nezasáhly ani dům a okna do místností.

Několik pracovníků strakonických technických služeb trávilo 1. duben rozřezáváním a odvozem padlých stromů na území města. Stejné to bylo i během pondělí 30. března. „Pokud vím, tak ve Strakonicích padlo kolem deseti stromů. Budeme je uklízet nejméně dva dny," řekl Stanislav Kocour. Dnes by měly být na řadě padlé stromy v ulici Dukelská.


Úklid stromů v ulici Hradeckého. Pádům stromů se nevyhnula ani Blatná. Tady poryvy větru srazily k zemi tři stromy. „U stadionu padl strom na oplocenku, v Nerudově ulici pak další na dvě auta. Nějaké stromy šly k zemi v zámeckém parku, ale to vím jen z doslechu," zmínil se šéf Technických služeb Blatná Pavel Srb.

Naopak štěstí v tomto směru měly Vodňany. Tady nepadl žádný strom. Podle vyjádření vedoucího městského hospodářství Vlastimila Vondryse také proto, že žádné nebezpečné stromy na území Vodňan už nejsou.

Graf síly nárazů větru.

Hasiči ve Strakonicích jeli…

Chodce hrožovaly… 

Strom spadl na…