středa 6.09 hod. - Ještě před půlnocí se počasí uklidnilo. Hasiči si podle mluvčí Venduly Matějů od půlnoci do rána na konto v souvislosti s bouřkou již žádný další výjezd nepřipsali. 

23.07 hod. - Silné bouřky se také podepsaly na přerušení dodávek elektřiny. Jak informovala mluvčí společnosti E.ON Martina Slavíková, na Vysočině a v jižních Čechách energetici většinu poruch již dokázali opravit a bez elektřiny zde zůstává několik stovek domácností. "Naši pracovníci jsou stále v terénu a na odstranění poruch i nadále intenzivně pracují. Předpokládáme, že práce budou pokračovat až do půlnoci a začnou v případě potřeby znova zítra ráno. Vše samozřejmě záleží na počasí a podmínkách v terénu," uvedla.

22.10 hod. - Na železniční trati Strakonice - České Budějovice bylo v důsledku pádu stromů přerušené trakční vedení. V úsecích, kde je porucha, je přeprava nahrazenou autobusy.

21.30 hod. - Řádění živlů - v obci Stachy na Prachaticku přišly i kroupy.

Stachy. Přišly i kroupy.Zdroj: Zuzka Volná

O vodu nebyla nouze ani v Katovicích na Strakonicku. 

20.34 hod. - Zhruba od půl šesté do půl deváté večer vyjížděli jihočeští hasiči k celkem padesáti zásahům souvisejícím s bouřkou. Jak informovala mluvčí hasičů Vendula Matějů, jednalo se o spadané stromy. "V Malšicích vítr uvolnil plechovou střechu. Nejvíce zásahů máme na Táborsku, Jindřichohradecku a Strakonicku," upřesnila. 

19.09 hod. - Popadané stromy aktuálně komplikují dopravu na Dačicku a na Táborsku. Podle policie je padlý strom do půlky vozovky u obce Peč na Dačicku, kde probíhají odklízecí práce. 

Další překážku tvoří padlý strom na auto u obce Dolní Hořice na Táborsku.

18.03 hod. - Před 18. hodinou již začaly dopravu komplikovat popadané stromy, a to na Strakonicku. Podle policejních informací byla kvůli odklízecím pracím uzavřená silnice v délce asi 380 metrů u obce Nišovice a s opatrností je průjezdná silnice u obce Malenice.

Situaci budeme i nadále sledovat.