Do provozu byla oficiálně ve čtvrtek 15. června uvedena nová část cyklostezky vedoucí podél pravého břehu Volyňky. Stalo se tak za přítomnosti člena rady města Josefa Štrébla a předsedkyně klubu diabetiků Marcely Štverákové. Volyňská cyklistická stezka je napojením na Otavskou cyklostezku. "Každé z měst ležící na trase Otavské cyklistické stezky si řeší umístění stezky na svém katastrálním území. Za město Strakonice je tedy v tuto chvíli napojení městem vyřešeno," řekl Josef Štrébl.

Strakonice - Cyklostezka kolem Volyňky je oficiálně uvedena do provozu.Zdroj: Deník / Petr ŠkotkoZbývá tedy ještě úsek přes most Jana Palacha. "Tady se počítá, po vybudování Severního dopravního půloblouku, s komfortním napojením obou cyklostezek přes most Jana Palacha a jedním speciálním cyklistickým pruhem," doplnila mluvčí radnice Markéta Bučoková.

Celkové předpokládané náklady na vybudování cyklostezky byly vyčísleny na 10 000 000 korun. Náklady dosažené v soutěži činily 6 000 000 korun a při realizaci došlo k úspoře, což vedlo k finálním investičním nákladům ve výši 5 300 000 bez DPH Kč. K realizaci přispěla dotační podpora ze Státního fondu dopravní infrastruktury, která činila 85 procent.

Frézováním vozovky začaly přípravné práce k bourání mostu na Lidické ulici ve Strakonicích
Most na Lidické je uzavřen, začaly přípravy na bourání


Na druhou polovinu letošního roku připravuje město podání žádosti o finanční podporu na výstavbu pokračování cyklostezky k mostu u ČOV. Pokud bude finanční podpora přiznána, pak by nic nebránilo výstavbě pokračování cyklotrasy v příštím roce. Pro výstavbu další části vedoucí až do Hajské město jedná s majiteli pozemků.