Houby s vajíčkem, zeleninou a těstovinami

Suroviny na 4 porce: 2 až 5 hub podle velikosti – nejlepší je směs (hříbky, lišky, bedly), 2 až 4 vajíčka, jedno balení těstovin (spíše vruty, vrtulky nebo šneky), lžičku másla, špetka soli, kmín, pažitka, čerstvý hlávkový salát, chléb.

Postup: Houby očistíme a nakrájíme na drobné plátky jako při přípravě na sušení. Pak je svaříme, aby byly měkké. Mezitím si připravíme těstoviny s vajíčkem, osolíme, okmínujeme, popřípadě přidáme pepř a další koření. Ale opatrně s dávkováním! Stačí jen mírně ochutit a zbytek doladit až na talíři. Takto připravenou směs smícháme se svařenými houbami a dáme zapéct. Stačí 20 až 30 minut. Jako přílohu můžeme použít čerstvý hlávkový salát nebo chléb. Lze podávat teplé i studené, takto upravené jídlo můžeme pojmout jako rychlý oběd nebo svačinu. Pokud bychom chtěli i k večeři, doporučujeme podávat cca pět hodin před ulehnutím. K zapití můžeme nabídnout sklenku bílého vína.