Střílelo se na dva terče. Každý ze soutěžících měl tři zkušební střely, ale pak už se pálilo deseti soutěžními na ostro. Z celkem 80 zúčastněných střelců 1. místo v kategorii mužů obsadil Josef Křivanec (67), v kategorii žen Natálie Švihovcová (16) a v kategorii dětí Michael Kučera (11).

Největší vážnosti zde měli tři muži, Václav Kroupa, Petr Samec a Jaroslav Bílek. Všichni se střelbě aktivně věnují od mládí. Za Svazarm, kdysi stříleli krajskou ligu. Dnes zde vystupovali jako hlavní rozhodčí. „Už jako malí kluci, jsme rádi stříleli. Dříve to bylo z malorážky a z pistole. To jsme měli v obci ještě střelnici. Tato záliba nám vydržela dodnes.
Za těch 30 let, co se střílení věnujeme, jsme jen trošku zestárli,“ řekl Václav Kroupa. „První soutěž jsme tu uspořádali už na vánoce v roce1987. Od té doby jsme ani jeden rok nevynechali. My se do soutěže nezapojujeme. To by bylo nesportovní,“ dodal Jaroslav Bílek.

Na konečné vyhlášení výsledků vždy všichni soutěžící čekají ve zdejší hospodě. „Tak přeplněnou hospodu, jako tu máme dnes, jsme tu neměli během celého roku,“ doplnil Petr Bílek.

Záštitu nad celou akcí má obec Mnichov. Ceny pro vítěze jsou od místních sponzorů. Večer zakončili slavnostně hasičským bálem. V Mnichově si vánoční svátky prostě umí užít.