V posledních letech jej však již vynechává a říká: „Změnila jsem pohled na maso, jako na surovinu, takže volím bezmasé vánoční menu.“ Původem porodní asistentka, která propadla zdravému stravování a v současné době pracuje na otevření bezobalového obchodu, k obědu servíruje hrachovou polévku s opečenými krutony. Během dne u Kolaříkových nesmí chybět uzobávání sladkých perníčků. Večer rodina usedá k slavnostně prostřenému stolu a dcerky s tatínkem si pochutnávají na kuřecích řízcích s bramborovým salátem. „Pro sebe si ale připravuji řízek z hlívy ústřičné zabalené v mořských řasách,“ říká s úsměvem mladá maminka a pro čtenáře přidává svůj osvědčený recept.

Ingredience: hlíva ústřičná, olej, provensálské koření, pepř, sůl, škrob, voda, kurkuma a mořské řasy.

Postup přípravy: „Hlívu potřeme marinádou z oleje, provensálského koření, pepře, soli a necháme několik hodin odležet. Potom olej lehce vymačkáme, zabalíme hlívu do plátku namočené mořské řasy (nori či kombu) a spojíme párátkem. Obalíme v trojobalu, místo vejce doporučuji použít škrob smíchaný s vodou a kurkumou, a osmažíme.“