Známá česká herečka a dabérka Valérie Zawadská prožila v nedávných dnech krušné okamžiky. Tak krušné, že našla útočiště na chirurgickém oddělení strakonické nemocnice.

K čemu došlo? „V pátek 8. srpna jsme Valérii Zawadskou přijali s těžkým zánětlivým onemocněním. Hospitalizace byla nutná," uvedl šéf nemocnice Tomáš Fiala.

Potíže začaly už večer před tím na chalupě v Cehnicích. „Nebylo mi dobře, v pátek už mne musel můj muž odvézt do strakonické nemocnice. Šlo o zánět slinivky. Ale bylo to k něčemu dobré alespoň jsem si odpočinula," řekla herečka pro Strakonický deník.

V těchto dnech už je majitelka podmanivého hlasu, který například propůjčila Claudii Cardinalové ve slavném westernu Tenkrát na Západě, v pořádku.

Tato zkušenost se strakonickou nemocnicí není pro Valérii Zawadskou jedinou. Už loni hledala pomoc na plicním oddělení. „Chtěla bych všem, kteří se o mne v obou případech starali, moc a moc poděkovat. Všichni se chovali jako opravdoví profesionálové," dodala herečka.

Herečka si v nemocnici pobyla přesně týden. Nyní už opět zkouší, vidět ji můžete například v Divadle Radka Brzobohatého nebo Na Jezerce v Divadelní společnosti Jana Hrušínského