Protivínští rybáři z Krajského školního hospodářství České Budějovice bijí na poplach.
Strakonickému deníku to za protivínské rybáře řekl obchodní zástupce a zootechnik Rostislav Lukáš. „Stav vody: kritický až katastrofální," poznamenal s tím, že v jednotlivých rybnících chybí od 20 do 150 centimetrů vody do tzv. normálu. Nejhorší situace je na středisku Netolice, bašta Černoháj u Vodňan. S problémy se potýkají i na Strakonicku na rybníku Řepický horní. „Tam chybí zhruba 120 centimetrů a voda do něj nepřitéká," uvedl.
Rybáři tak museli přistoupit k opatřením, jako jsou okysličování vody či výlovy.
O poznání lépe jsou na tom rybáři v Městském hospodářství Vodňany. Podle jednatele společnosti Ľudovíta Brehovského je situace na jejich rybnících dobrá. „Na pár rybnících je voda špatná, ale žádná tragédie to není, na většině rybníků je situace dobrá," zhodnotil. I oni se ale do výlovu pustili. „Odlehčili jsme Dřemlinskému rybníku o 160 metráků a ještě tak 200 metráků odlovíme," zmínil.
Klidná situace je prozatím 
i na Blatensku. Podle obchodního ředitele společnosti Blatenská ryba Václava Miloty se doposud k výlovům nepřiklonili. „Bude ale záležet na počasí. Plůdkové rybníky možná slovíme," uvedl.
Na jihu Čech je nejhorší situace na Jindřichohradecku, kde letos doposud pršelo nejméně.