Tragické nehody na jihu Čech
v roce 2021 ZDE.

Podle policejní mluvčí Lenky Krausové se zde střetlo osobní auto s chodcem. "Chodec ročník 1942, bohužel, zraněním podlehl. K nehodě došlo na přechodu. Okolnosti a příčiny události šetří jindřichohradečtí kriminalisté," uvedla Lenka Krausová s tím, že nehodu oznámila v 15 hodin rychlá záchranná služba.

"Jednapadesátiletý řidič Škody pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, vlastnostem vozidla, stavu komunikace a jiným okolnostem a při projetí levotočivé zatáčky, ve snaze vyhnout se střetu s vozidlem, které stálo před přechodem pro chodce, vyjel ze svého jízdního pruhu na chodník, kde před přechodem pro chodce stál chodec a došlo ke střetu, který osmasedmdesátiletý muž nepřežil," popsala mluvčí policistů Lenka Krausová.

Dechová zkouška na alkohol u řidiče (1969) osobního auta byla podle jejích slov negativní.

Zraněný starší muž byl podle mluvčí jihočeské záchranky Zuzany Fajtlové po střetu ještě při vědomí. "Postupně došlo k bezvědomí a k selhání životních funkcí. Na místě probíhala dle pokynů operátora Zdravotnického operačního střediska telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace (tzv. TANR)," sdělila mluvčí záchranky.

Na místo byly souběžně s TANR okamžitě vyslány dvě posádky z Jindřichova Hradce a vrtulník Letecké záchranné služby Jihočeského kraje. "Záchranáři po dojezdu na místo navázali na laickou resuscitaci a zraněnému začali poskytovat přednemocniční neodkladnou resuscitační péči. Bohužel, i přes naši veškerou snahu muž svým zraněním na místě podlehl," doplnila Zuzana Fajtlová.

Policisté dopravu odkláněli kolem kulturního domu.