Vychází z průzkumu, který ukázal, že na 600 lidí denně dojíždí za prací do sousedního Písku.

Starosta Břetislav Hrdlička (SV) vidí velkou možnost k rozvoji města. „Stouply by možnosti bydlení, poptávka služeb a naplnění kapacit dětí ve školách,“ uvedl pro novináře.

Pozemky nebyly v ucelené ploše. Město sice vlastnilo přibližně třetinu území a odkoupení další třetiny pozemků má smluvně předjednáno i firma Panattoni. Další část ale patřila soukromému majiteli. V červenci město tyto pozemky odkoupilo.
Firma Panattoni vybuduje na své náklady inženýrské sítě a infrastrukturu. V plánu je například kruhový objezd. Také se hovoří o pomoci městu v prosazení obchvatu kolem Hajské ve směru Praha – Strážný.
Průmyslová zóna by mohla nabídnout nová pracovních místa řádově ve stovkách. Mluvit o jejich struktuře je zatím ještě předčasné.

Opozice má opačný názor. "Podmínky vyhlášeného záměru na prodej pozemků v průmyslové zóně Hajská jsou zcela nepřipravené. Jsou příliš obecné v obsahu využití, termínech realizace, závazků a odpovědnosti developera a na to navazujících sankcí. V této podobě je vyhlášený záměr naprosto neprůhledný v souvislosti s tím, s jak obrovským majetkem (v jakém finančním objemu) se nakládá. Chybí jakékoliv ekonomické informace a podrobnější časový harmonogram," uvádí v tisové zprávě zastupitel Pavel Vondrys (JIH 2012).

Prostor pro investory, kteří by zde vybudovali výrobní haly, by mohl vzniknout za dva roky.