S tímto programem se představí poprvé také v Blatné, a to hned první adventní neděli – 2. prosince – od 18:00 ve Starém paláci blatenského zámku.

Koncertní provádění skladeb období 12. až první poloviny 18. století se stává autentičtější a posluchačsky zajímavější využitím dobových hudebních nástrojů, které nebudou chybět ani v Blatné. Tyto instrumenty znovu ožívají v dílnách hudebních nástrojařů, kteří je pro SoliDeo vyrábějí díky vstřícnosti hudebních oddělení muzeí a historické literatuře. Posluchači se tak dostává hodnověrný sluchový i zrakový obraz prováděných skladeb.

Soubor vystupuje také v dobových kutnách, které ještě podtrhují snahu umělců co nejvěrněji zprostředkovat hudbu historicky vzdálenou, ovšem posluchačovu uchu i srdci docela blízkou a srozumitelnou.

Adventní koncert souboru SoliDeo - krásné skladby čtyř neděl před Vánocemi - předkládá posluchači adventní hudbu středověku a baroka a nabízí tak posluchačům nevšední hudební zážitek a zkušenost.

Přijďte se s námi naladit na období předvánoční a nasát prvotní atmosféru blížících se Vánoc. Vstupenky lze zakoupit osobně na recepci Městského muzea Blatná, v blatenském infocentru či na místě půl hodiny před začátkem koncertu. Využít můžete také online nákup na www.ckvb.cz nebo www.webticket.cz

Michaela Sikorová, Centrum kultury a vzdělávání Blatná