Ještě se nedohodli a jak to tak vypadá, ani nedohodnou. Po komunálních volbách je v Bavorově situace následující: ČSSD a Sdružení pro Bavorov po pěti mandátech, KSČM tři mandáty a SNK dva. Bavorov má patnáctičlenné zastupitelstvo, o koalici ale nemůže být řeč. „Jednání už proběhla a v podstatě je tady jeden problém – každá strana kromě SNK chce svého lídra do křesla starosty," řekl současný první muž bavorovské radnice Miroslav Fenc. To, že získal nejvíce hlasů (325), roli nehraje.

Lídr Sdružení pro Bavorov Petr Šafránek však tvrdí opak. „Nejde mi o židli starosty. Naší prioritou jsou změny v Bavorově," řekl.


Už ve středu 22. října měla proběhnout schůzka s komunisty, víc ale o dalším dění nechtěl říct. „Zatím jsou to nepublikovatelné věci, protože nemáme jasné závěry," vysvětlil.

Komunisté ale zaujali poněkud jiný postoj. V podstatě nechali v povolebním ringu jen ČSSD a Sdružení pro Bavorov. Lídr komunistické kandidátky Václav Kůs to vysvětlil: „Do voleb jsme šli 
s tím, že každá strana bude chtít svého lídra za starostu. Ale po volbách to už neplatí, protože nejsme jednotní," řekl k dění v KSČM v Bavorově.

Ke komu by se přiklonil on sám – k ČSSD nebo Sdružení pro Bavorov, zatím neví. „Za svoje kolegy mluvit nemohu. Jak říkám, nejsme jednotní," dodal Václav Kůs.

Bavorov tedy na jasné vyústění voleb čeká. Jako reálné se jeví, že konečné rozhodnutí padne až na ustavujícím zastupitelstvu 6. listopadu.