Nejhůř jsou na tom chodníky. Radnice už se marně pokoušela získat dotace na rekonstrukci povrchů i kanalizace. Teď to bude zkoušet znovu, ale jen na část konkrétně na obnovu kanalizačního řadu v ulici Švandy dudáka.
„Z Regionálního operačního programu jsme se snažili získat prostředky na celkovou úpravu povrchů, tedy na silnice a chodníky. Kdyby jsme dotaci dostali, z vlastních prostředků bychom dělali kanalizaci. Úspěšní jsme ale nebyly. Nyní je možnost získat příspěvek na sítě z Operačního programu Životní prostředí. Pak bychom ze městských peněz dělali povrchy," vysvětlil starosta Pavel Vondrys.
Kompletní proměna ulice Švandy dudáka by měla přijít dohromady na 39,1 milionu korun.
Ulice na Sídlišti patří, pokud jde o jejich stav k jedněm z nejhorších ve městě. Problém je to letitý, ale zejména v posledních třech letech začali tamní obyvatelé na nejrůznějších veřejných diskuzích poukazovat na tuto neutěšenou situaci.

Kolik je celkem třeba na Sídliště
Předpokládané náklady na rekonstrukci ulice Profesora Skupy jsou 42,5 milionu korun. Ulice Švandy dudáka by měla přijít na 39,1 milionu korun a Mikoláše Alše na 13 milionů korun. To zahrnuje nejen komunikace včetně chodníků a propojek mezi těmito třemi ulicemi, ale i inženýrské sítě a veřejné osvětlení.