Dnes se v hradeckém kostele sv. Jana Křtitele uskuteční koncert Jaroslava Hutky, Petra Přibyla a Organa. Při vystoupení, které začíná v 19 hodin, bude Jaroslav Hutka prezentovat nové album s aranžemi Petra Přibyla. Vstupenky jsou k zakoupení v hotelu Vajgar na náměstí Míru.

Celý týden pokračuje Lipno Sport Fest. Děti i dospělé jako instruktoři vyučují olympionici a známí sportovci Kateřina Neumannová, Hanka Kynychová, David Svoboda, Václav Chalupa, Vavřinec Hradilek nebo Vít Přindiš. Denně je na programu řada sportovních a kulturních akcí.

V úterý bude na zahradě Centra pro pomoc dětem a mládeži v Českém Krumlově odhalena zvonice na památku nedávno zesnulého Ladislava Michalíka, který dlouho vedl Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Bouda. Zvonice je z dílny akademického sochaře Petra Fídi Fidricha. Neformální setkání začne v 16 hodin.

Most přes Teplou Vltavu v Lenoře je průjezdný. Šoféry od hraničního přechodu Strážný na Volary a obráceně i tak zbrzdí semafory, pokračují totiž opravy silnice přímo v Lenoře. Není ale nutné už využívat objízdnou trasu přes Zátoň, trasu objížďky by měla firma Strabag ještě vyspravit.

Ve čtvrtek v 9 hodin začíná letošní Země živitelka. Návštěvníci se mohou těšit na větší výstavní plochu. Už nyní je přihlášeno 550 vystavovatelů nejen z České republiky, ale i dalších zemí. K vidění bude letos velké množství živých zvířat. Novinkou bude pavilon věnovaný nejlepším českým vínům. Posledním výstavním dnem bude úterý 28. srpna.
V sobotu se v Katovicích koná 18. ročník Ekologické rallye Otava. Start veselého putování je ve 12.33 hodin ve sportovním areálu Podskalí.

V sobotu se v Táboře uskuteční Mejdan pro faunu. Byl uspořádán především na podporu obecně prospěšné společnosti Ochrana fauny ČR, kterou založil v roce 1998 Pavel Křížek. Od 13 hodin začne v areálu Komora zábavný kulturní program pro celou rodinu.

V neděli bude mimořádně otevřený původně románský kostel svatého Bartoloměje nedaleko Jetětic, který původně stál v dnes již Orlickou přehradou zatopených místech v bývalé obci Červená nad Vltavou. V době stavby přehrady byl jako kulturní památka rozebrán a znovu postaven ve stráni nad přehradou. Otevřený bývá jednou za rok při příležitosti poutní mše svaté, která tu v neděli začíná ve 14 hodin.