V pořadí šestá turistická známka nás zavede do Malé Morávky, obce v okrese Bruntál, ležící po obou stranách historické zemské hranice Moravy a Slezska, kterou tvoří řeka Moravice, jež obcí protéká.

První písemná zmínka o Malé Morávce pochází z roku 1594. Malá Morávka byla hornickou obcí. Dolovalo se v okolí říčky Moravice a Bělokamenného potoka. V 16. století se odtud ruda vozila do bruntálského hamru.

V roce 1614 bylo v Malé Morávce evidováno sedmnáct usedlých, kteří si postavili dřevěný halový kostel, v němž působil luteránský kazatel. Jan Hynek z Vrbna dal ve stejném roce postavit v Morávce nový hamr na výrobu kos.

V roce 1621 byl majetek pánů z Vrbna konfiskován a dostal se do majetku Řádu německých rytířů. Velmistr řádu arcivévoda Karel vybudoval v Malé Morávce slévárnu na děla, koule a muškety. V roce 1626 Dánové vpadli do okolí zdejší obce a odvezli i zásoby železa. V době švédské okupace se místní produkce na dalších pět let zastavila. Voda prý zaplavila štoly, některé pece zpustly a výroba zbraní se už nikdy neobnovila.

V 19. století se dolování utlumovalo, ve štolách tehdy pracovalo i sto lidí. V 70. letech 19. století dolování zcela ustalo, poněvadž zdejší ruda nemohla soutěžit s rudami z jiných nalezišť.

Obec Malá Morávka se pyšní několika kulturními památkami, například hraniční kámen, kostel Nejsvatější Trojice a především nespočet venkovských domů, ve kterých zůstala původní lidová architektura.

Sbalíte-li si na cestu do Malé Morávky i lyžařské vybavení, neprohloupíte.

Ski areál Čertova hora nabízí několik sjezdových tratí včetně slalomové, pět set metrů dlouhé s převýšením devadesát metrů. Na své si přijdou i vyznavači jednoho prkýnka, vyřádit se tu mohou v kultovním areálu pro snowboarďáky všech věkových kategorií.