Více ředitel a sládek Dušan Krankus. „K normálním dávkám chmele, které se přidávají na varně během chmelovaru, jsme přidali čerstvě sklizený hlávkový chmel odrůdy Kazbek přímo do ležáckého tanku. Pivo tak získává během fáze ležení výrazné chmelové aroma, které je cítit jak ve vůni, tak v chuti,“ uvádí Dušan Krankus. Pivo má lehký zákal, vytvořený jemnými kulturními kvasinkami.

Manažer prodeje Vlastimil Matej ho charakterizuje jako nezaměnitelné, světlé, nefiltrované pivo, jehož dominantním rysem je plnost a chmelová hořkost. „A protože je při putování každý poutník dlouhou cestou znaven, dovolil si strakonický pivovar na svátek svatého Václava uvařit něco výjimečného,“ dodává Vlastimil Matej.

Speciál bude k dostání bude ve vybraných hospodách, ale také v litrových PET lahvích přímo v nově otevřené pivovarské prodejně, kde se začal prodávat 21. září.