Jaká je po několika dnech „na trhu s řediteli“ situace? „Zatím to vypadá na jednoho stoprocentního uchazeče ze současného vrcholného managementu společnosti,“ řekl nám zdroj z teplárny, který nechtěl vzhledem k okolnostem kolem výběrového řízení i odchodu Radka Motla zveřejnit své jméno. Redakce ho ale zná, stejně tak i jméno zmíněného zájemce.

Pro případného nástupce jsou připraveny nástupní plat ve výši 60 000 korun plus vyšší pohyblivá složka, dále týden dovolené navíc, podnikové stravování (oběd za 20 korun) nebo příspěvek 600 korun na penzijní připojištění. Pracovní doba 6 až 14.15 hodin s možností úpravy. Výběrové řízení končí 27. října.

V současné době vede teplárnu člen představenstva teplárny a ředitel STARZ Strakonice Pavel Mareš.

Kdo zatím vedl teplárnu:

Od založení akciové společnosti v roce 1994 Aleš Seitz. Ten byl představenstvem ve čtvrtek 30. července 2015 s okamžitou platností odvolán z funkce generálního ředitele a pro obchod.
V srpnu 2015 ho nahradil Radek Motl, který ve společnosti zastával manažerskou pozici specialisty v IT oddělení. V minulosti byl tvůrcem několika účetních programů. Radek Motl rezignoval na funkci generálního ředitele na konci července 2017.