Technické služby ve Volyni mají s úklidem vánočních stromků jasno. „Dáváme každoročně na sídliště dva kontejnery navíc, na které dáme ceduli, že sem patří vánoční stromky. Lidé je tam vyhazují a vše funguje, jak má," chválí vedoucí technických služeb Ladislav Bače. Občas se prý stane, že v kontejneru skončí i jiný odpad, ale je ho minimum. Pokud se vyskytnou stromky u kontejnerů i jinde, samozřejmě je technické služby odvezou. „Ovšem to není tak časté. Lidé je často likvidují sami," říká Ladislav Bače. Již vysloužilé vánoční stromečky se odváží do kompostárny, kde se na jaře sešrotují.

Podobně jsou na tom i ve Vodňanech. Do ulice Smetanova, Výstavní a na Sídliště Škorna umístily technické služby kontejnery navíc. „První sadu jsme již jednou vyvezli. Kontejnery necháme na sídlištích do 17. ledna, pak je odvezeme úplně," uvedl vedoucí Technických služeb Vodňany Vlastimil Vondrys. Když si zaměstnanci TS při vyvážení odpadkových košů všimnou vyhozeného stromku u popelnic, nahlásí jej a v následujícím dni je většinou stromek odvezen. Stromečky pak končí na sběrném dvoře, kde se štěpkují.

V Blatné jsou na několika místech přistaveny speciální kontejnery na větve, kam se dávají i stromky, ty se pak svážejí do sběrného dvora v Reigerově ulici, kde je areál na ukládání materiálu. „Dvakrát ročně sem přijede firma, která větve a stromky seštěpkuje," říká vedoucí střediska odpadů Technických služeb Blatná Pavel Bulka.

Pracovníci Technických služeb Strakonice svážejí vánoční stromečky od minulého týdne a ještě jich jistě pár do konce ledna odvezou. Stromky se shromažďují ve sběrném dvoře, kde je technické služby štěpkují.