Téměř osmdesát fanoušků přilákalo na fotbalové hřiště ve Střelských Hošiticích v sobotu 15. kolo Dudák okresního přeboru, v němž se utkali domácí s týmem Civa Trans z Rovné. „Účast je, řekl bych, lehce nadprůměrná. Přišlo pětapadesát mužů a asi dvacet žen," zhodnotil za tým pořadatelů pokladník Karel Švarc.
Sám tipoval výsledek zápasu 0:0. Sotva to dořekl, bylo jasné, že mu jeho tip nevyjde. Míč vletěl do domácí branky. S tím se ale nechtěli smířit fanoušci. „Koukej pořádně, vždyť tam byla ruka," radili rozhodčímu. Ten si z toho ale nic nedělal.
V dobrý konec zápasu věřil i Petr Sulan, který se během utkání staral o klobásy na grilu. „Věřím na sedmdesát procent, že to kluci otočí," dodal s nadějí. Po druhém gólu v domácí brance několik minut před koncem zápasu ale bylo jasné, že body si odvezou soupeři.
Podle fanouška Josefa Kopeckého měli domácí navrch. Z utkání nadšený nebyl. „Zápas hodnotím špatně. Hoštice byly sice lepší, ale fotbalisté Civa Tans dokázali využít zaváhání domácích," vysvětlil bývalý trenér střelskohoštické fotbalové přípravky, žáků a dorostu. „Trénoval jsem je celých patnáct let. Musel jsem toho nechat, už jsem na to zkrátka neměl nervy," dodal s nadsázkou Josef Kopecký, který k fotbalu přivedl i svého syna Michala. „Trénoval jsem ho od malička, dnes je mu devatenáct a dneska tu hraje," doplnil.
Svému mužstvu fandil od podlahy. „Já ti ten praporek někam nacpu. A nechtěj vědět kam. Tu oranžovou odtud dostaneš, ale ta žlutá půjde blbě," vyhrožoval naoko čárovému rozhodčímu.
Navzdory podpoře podlehly Střelské Hoštice týmu Civa Trans už podruhé. V podzimním zápasu padla jedna branka. Po sobotním zápasu zůstávají fotbalisté Střelských Hoštic na konci tabulky se sedmi body.