Program však nebyl atraktivní pouze pro potenciální uchazeče o studium, kteří se sjeli z nejrůznějších koutů republiky, ale nabídl zajímavou podívanou i pro rodiny s dětmi. Velkou pozornost sklidila expozice akvaristiky v suterénu budovy, která přibližuje podvodní život nejen v naší řece.

Že rybářství může být dobrou volbou pro středoškolské studium, potvrzuje studentka třetího ročníku Zuzana Havránková, která pochází z malé vesnice nedaleko Liberce: „ Jsem moc ráda, že jsem se pro studium zde rozhodla. Rybářství je mým koníčkem stejně jako myslivost. V budoucnu uvažuji buď o dalším studiu na Fakultě rybářství a ochrany vod v Českých Budějovicích, nebo bych pokračovala na Zemědělské univerzitě v Praze.“ Pokud by navazující studium nevyšlo, má studentka rezervní plán a ráda by pracovala jako sokolnice na letišti.

Jen v málokteré škole lze potkat tolik nadšených a zapálených studentů, kteří vám ochotně vysvětlí vše, na co se zeptáte. Z návštěvy vodňanské rybářské školy odcházíte s pocitem, že rybářské řemeslo u nás jen tak nezanikne.