Proto vedení muzea svolala na čtvrtek s tiskovou konferenci s novináři, aby představilo některé zajímavosti ze zcela nového prostředí. „Nejdůležitější bude jednoznačně informace o otevření otevření nového a zcela jedinečného muzea,“ uvedla ředitelka muzea Ivana Říhová.

Dalšími body programu budou současný stav a fáze instalace nových expozic, sbírka a expozice dud a dudáctví, tematický animovaný film, nové logo a vizuál muzea a nové webové stránky muzea

Historie

V neděli 1. července 2018 se strakonické muzeum uzavřelo veřejnost. Tento stav měl trvat do poloviny roku 2021. "Před námi je rozsáhlá stavební a expoziční rekonstrukce, která si vyžádá náklady cca 120 milionů korun. Snad vše zvládneme se ctí," uvedla tehdy ředitelka Muzea středního Pootaví Ivana Říhová.

Bohužel, příchod koronaviru zkomplikoval i rekonstrukci muzea do té míry, že jeho otevření se posunulo o téměř rok. Přesto se mají milovníci historie dočkat jednoho z nejmodernějších muzeí na jihu Čech. Vzhledem k nečekaným nálezům v rámci rekonstrukce a vzniklým vícepracím se celá akce vyšplhala na téměř 140 milionů korun.