Další frézování vozovky ve dnech 30. dubna a 1. května 2022 v úseku dlouhém zhruba 200 metrů omezuje provoz ve Strakonické ulici v Českých Budějovicích. Obvyklý počet čtyř jízdních pruhů je zúžen na dva, po jednom pro každý směr jízdy. Strakonická si tak zopakuje frézování z minulého víkendu. Podle Adama Kolouška z tiskového oddělení Ředitelství silnic a dálnic ČR, bude o víkendu zároveň položen v tomto úseku nový asfalt a uděláno nové vodorovné dopravní značení.

Práce omezí i průjezd křižovatkou Strakonické ulice a Plzeňské ulice. Po dobu této fáze výstavby bude zrušena autobusová zastávka Strakonická – Obchodní zóna směrem do centra. Na současné práce se můžete podívat ve fotogalerii Deníku.

Devět částí

Celkově je oprava Strakonické rozvržena do devíti částí. První dvě by měly být hotové 1. května. Od 2. května začnou práce v pravých jízdních pruzích na obou stranách vozovky od křižovatky Strakonická x Plzeňská ulice směrem k sídlišti Vltava. "V plánu je frézování vozovky, lokální opravy obrubníků, výměna stávajících silničních svodidel a pokládka podkladní a ložní asfaltové vrstvy," vypočetl Adam Koloušek chystané práce. Ty mají skončit 14. května. Od této fáze bude přesunuta autobusová zastávka Strakonická – Obchodní zóna směrem do centra za křižovatku Strakonická x Plzeňská ulice. Zastávka bude přesunuta po celou dobu stavby. Během této fáze ale bude umožněno odbočení u MÚK Strakonická x levobřežka.

Třináctiletá Anežka Pokorná ze Základní školy Nerudova v Českých Budějovicích letos namalovala jednu z obřích kraslic na Hluboké nad Vltavou. Své dílo nazvala Šlechtici z Hluboké a jde o portrét kněžny Eleonory Marie.
Kněžna Eleonora se dočkala novodobého portrétu, vytvořila ho Anežka z Budějovic

Další část prací se připravuje na nadcházející víkend. Ve dnech 7. – 8. května 2022 se chystá uzavírka, při které nebude možné využívat nájezdové větve MÚK Strakonická v křižovatce s levobřežní komunikací (nájezd od výstaviště, sjezd na Písek). Bude provedeno dofrézování úseku a pokládka asfaltových vrstev.

Středové pruhy

V následujících fázích oprav se chystá oprava i středových pruhů nebo úseku u křižovatky Strakonické ulice s Pražskou třídou. Rekonstrukce je plánována na dva měsíce, ale pokud to počasí dovolí, mohla by skončit už začátkem června.

V Českých Budějovicích je aktuálně z tranzitních komunikací uzavřena například Plavská ulice využívaná pro jízdu na Roudné a Římov. A v Lidické třídě mezi Českými Budějovicemi a Včelnou je omezena tonáž vozidel na 3,5 tuny, protože se projíždí stavbou Jižní tangenty po provizorní komunikaci.

Rej čarodějnic.
VIDEO: Panská zahrada přilákala stovky čarodějnic