Novinářům to potvrdila tisková mluvčí radnice Markéta Bučoková. "Výstavba začne během května skrývkou ornice a novou modelací terénu. Parku ustoupí dva stromy, které nepodléhají žádosti o povolení ke kácení. Jeden ovocný a druhý s obvodem kmene menším než 80 centimetrů," řekla. Nový skatepark bude první součástí těchto sportovišť v ploše navazující na současný objekt zimního stadionu. Bude sportovištěm, které budou moci využívat všechny věkové kategorie jezdců, jak na skateboardu, tak na kole, koloběžkách či bruslích od začátečníků až po zkušené jezdce.

Navržený skatepark bude poskládaný z navzájem na sebe navazujících prvků a překážek, které umožní plynulou jízdu sportovištěm. Překážky budou mít různou obtížnost a parametry a budou poskládány tak, aby byl ve výsledku skatepark plně funkční a využitelný pro všechny druhy sportů.

Dračí loď na Otavě.
VIDEO: Dračí loď létala po Otavě a vozila děti

Návrhu dominují dvě části, které jsou spojeny nástupní plošinkou.

V první tzv. streetové části, která je navržená do trojúhelníkového tvaru, jsou různé překážky typu zídky, pojezdové zábradlí, pyramidy, šikminy, květináče, vulkány, manuál boxy, eurogap, double set, pyramidové áčko, minirampa, lavice, schody apod.

Druhá část bike park se bude rozkládat v cípu trojúhelníku streetové části a bude na ni napojen delší širší pruh překážek především pro BMX jezdce, kde dominují vyšší rádiusy a jejich kombinace jako např. spina a funbox.

Všechny sekce budou vzájemně propojené a bude možné celým skateparkem souvisle projíždět a využívat všechny překážky.

Klub 3. armády Plzeň se svou válečnou technikou.
OBRAZEM: Do Strakonic přijeli Američané z Plzně. Podívejte se

V rámci objektu budou umístěny betonové lavičky. Travnatá plocha vhodně doplní prostředí skateparku a počítá se i s výsadbou 19 stromů. Vybrány k účelu vytvoření příjemného stínu v prostoru sportoviště byly javory babyka. „Věříme, že netradiční design může přilákat uživatelé z širokého okolí, ale i ze zahraničí. Skateboardová turistika v době 21. století není nic neobvyklého," doplňuje místostarosta Rudolf Oberfalcer.

Investiční akce města bude zahájena v květnu a dokončena v srpnu letošního roku. Náklady na vybudování činí 10,5 milionů korun bez DPH.