Koncem srpna letošního roku už ŘSD dostalo nabídky do výběrového řízení na stavbu obchvatu. O více než miliardovou zakázku projevilo zájem celkem osm potenciálních uchazečů. Nejnižší nabídku, ve výši 963,9 mil. korun bez DPH, podala společnost M – SILNICE. To je 76,5% původní předpokládané ceny celé stavby.

Samotnou smlouvu se zhotovitelem stavby plánuje ŘSD poté, co prověří všechny potřebnné dokumenty, podepsat ještě do konce roku tak, aby bylo možné zahájit stavbu na přelomu ledna a února 2023.

Zdroj: ŘSD

"S ohledem na současnou situaci na trhu se stavebními materiály, na trhu s energiemi, ale i nepříznivou inflační situaci byla společnost M – SILNICE u vybraných položek požádána o doložení potřebných dokumentů a kalkulací, které prokážou reálnost provedení stavby za výše uvedenou cenu," přiblížil mluvčí ŘSD. "V současné chvíli tak v souladu se zákonnými postupy nadále probíhá proces prověřování nabídek jednotlivých uchazečů výběrového řízení."

Jak šel čas s plánováním obchvatu v posledních deseti letech, od roku 2013, kdy se na něj čekalo už dvacet let, se můžete podívat ZDE