Stáňa Knězová, Strakonice: Mě se stávka naštěstí nedotkla. Mám dvě holky, ta jedna zrovna marodí. Manžel naštěstí podniká doma, takže obě ohlídá. Můj postoj ke stávce je takový, že když už je, tak by měli učitelé svoji vůli nějak projevit, ne být doma.

Marie Pekařová, Vodňany: Máme tři kluky. Ale jsem na mateřské, takže hlídání nebylo problém. Nejstarší byl doma, protože škola stávkuje. Prostřednímu školka fungovala a nejmladšího se škola ani školka ještě netýká. Lituji ale ty, co nemají třeba babičku.

Dagmar Kůrková, Radošovice: Problém se stávkou jsem neměla. Malou dávám do mateřské školy v Holečkově ulici ve Strakonicích a ta, naštěstí, nestávkovala. Stávku pedagogů nepocítila ani sestra, protože je se dvěma dětmi na mateřské dovolené.

Jiří Vachta, Paračov: My máme ještě děti malé. Škola se jich netýká. Ale čepřovická školka, kam dceru vozíme, fungovala. Se stávkou nesouhlasím, můj názor je ten, že jsou další profese, kde jsou na tom lidé s platem mnohem hůř než učitelé.

Jitka Velková, Vodňany: Nijak. Protože mi malou ohlídal otec. Vláda by se měla konečně zamyslet. Myslím, že za posledních patnáct let u nás tolik lidí najednou nestávkovalo. Vzdělání a inteligence vždycky svědčila o úrovni národa. Na to by se mělo dbát.

Michal Brabec, Blatná: Naše malá do školy šla a i když se neučili, měli nějaký náhradní program a bylo o ně postaráno. Z toho pohledu stávku beru. Horší to bylo pro ty rodiče, kteří neměli děti kam dát. A jestli stávkovat? To je individuální.