Radomyšl

Ve zdejší ŠJ to jsou od 1. ledna na jednom obědě čtyři koruny navíc. „Vyvařujeme pro školku, školu a veřejnost. Zvednout ceny obědů nás donutilo prosincové zdražení potravin a energií,“ říká vedoucí jídelny Vlasta Wolfová. Ceny obědů jsou rozdělené podle věku dětí. Od tří do šesti let, od sedmi do deseti, od jedenácti do čtrnácti a patnáct a více.

Pro děti ze školky stál oběd 13, nově už 16 korun. Nejmenší školáci platili 15 a platí 19 korun. V poslední věkové kategorii stoupla částka z 19 korun na 23. Cizích strávníků, které tvoří obyvatelé domu s pečovatelskou službou nebo zaměstnanci místních podniků, je osmadvacet procent z celkového objemu obědů. Těm zvedlo zdražení obědy z 43,50 na 49 korun. „Dětem se v nové ceně projeví pouze zvýšení cen potravin, cizím strávníkům i ceny energií,“ vysvětlila vedoucí ŠJ.

Vodňany

Jídelna při ZŠ Bavorovská vaří pro školáky a gymnázium. Denně kolem 450ti obědů. „Ceny jsme zvýšili už od 1. listopadu. U všech věkových kategorií včetně cizích strávníků to je o dvě koruny,“ informuje vedoucí ŠJ Vladimíra Žlábková. V nejnižší věkové kategorii stojí nově oběd 18 korun, v nejvyšší 22 korun. Cizí strávníci platí 42 korun.

Záboří


I v zábořské jídelně vaří pro školku, školu a cizí strávníky. Od 1. ledna jsou obědy ve všech věkových kategoriích o tři koruny dražší, jen pro předškoláky to je ze 14ti na 15 korun. Nejmladší školáci platili 16, ponovu 19 korun. V nejvyšší věkové kategorii stoupla cena z 20 na 23 koruny a cizí strávníci platí 48 korun,“ uvedla vedoucí ŠJ Ivana Matoušková.