O pořádání olympiád a všech dalších soutěží a jejich výsledcích se od letošního roku dočtou rodiče a školy na webových stránkách. Výhodou má být maximální pružnost a dostupnost informací.

„Někdy se nám stávalo, že se prospekty, které jsme posílali poštou do škol, nedostaly do rukou toho, kdo měl o soutěž zájem. Na webové stránky se může podívat každý a hned uvidí, kdy jakou soutěž pořádáme. Jsou tu i přihlášky a jméno osoby, která akci zajišťuje. O ledna od nás budou do škol dostávat informace jen tímto způsobem,“ zmínil se za dům dětí a mládeže Lukáš Schovanec.

Dodal, že stejný systém už byl loni zaveden u sportovních soutěží a osvědčil se.

„S domem dětí a mládeže spolupracujeme často. Zatím jsme v komunikaci neměli problém. Uvidíme, jak to bude fungovat ponovu. Myslím, ale, že by neměl být problém. Jde jen o to, zvyknout si, že už nás nikdo s akcemi neobesílá. Otázkou je, jak si s tím poradí školy, které nemají takovou počítačovou vybavenost a učitelé nemají tak snadný přístup k počítači,“ zmínila se jedna z učitelek Marie Souchová.

„Na web budeme vyvěšovat i výsledky jednotlivých soutěží. Mělo by to být pro děti motivační. Každý se může podívat, jak obstál. Nebudou, jako tomu bývalo často doposud, vyhlašováni pouze vítězové na prvních třech místech,“ poznamenal Schovanec.