Porota posoudila výživové, estetické i chuťové stránky stravy.

Soutěž pořádala mj. Společnost pro výživu v rámci prevence dětské obezity. Podmínkou účasti bylo připravit jídlo z ryb nebo s luštěninami, které se vaří ve školní jídelně. Volyňská jídelna podmínky splnila pohankovou polévkou se sýrem a žampiony, zahaleným rybím filé a šopským salátem. Soutěžící museli připravit 10 porcí pro žáky ve věku 11 až 14 let, popsat postup a splnit limit maximálně 27,50 koruny za porci. Ze 45 přihlášených jídelen postoupila Volyně mezi 10 nejlepších.

Ve finále se začalo vařit v 6 hodin, týmy měly limit 2,5 hodiny a půl hodiny na úklid. Jídlo hodnotila porota, v níž zasedli mj. odborník na výživu Petr Tláskal, kuchaři z pořadu Kluci v akci Filip Sajler a Ondřej Slanina i dva žáci ze základní školy v Praze. Volyňský tým tvořili kuchaři Marek Balík a Stanislav Štětina a vedoucí jídelny Božena Ouředníková.