Lidé vyhledávají kvalitní potraviny. Jsem ráda, že je také certifikujeme
Strakonice – Podstatnou část pracovní náplně pracovnice MAS LAG Strakonicko Ivy Chládkové tvoří právě regionální značka PRÁCHEŇSKO. Je také regionální koordinátorkou značky.
Pracovnice Místní akční skupiny LAG Strakonicko Iva Chládková. Foto: DENÍK/Lucie Kotrbová
Jedná se již o druhou certifikaci regionálních výrobců. Jak si vede první oceněná skupina, pomohla jim nějak značka?
Jak už jsme říkali, značka je jakýsi marketingový nástroj, díky kterému výrobcům pomáháme s propagací jejich zboží. Udělali jsme katalogy pro prvních šestatřicet certifikovaných, teď budeme pracovat na dalších. Naši certifikovaní se teď také snáz dostávají k informacím, že jsou například někde nějaké trhy, kam mohou jet prodávat. Zeptat se na přínos značky musíte ale především jich.
Jak vnímáte druhé kolo, je mezi certifikovanými někdo, kdo vás obzvlášť zaujal?
Co mně přijde hodně zajímavé vzhledem k trendům, které dneska jsou, je určitě certifikace masa. Lidé v dnešní době začínají čím dál více vyhledávat kvalitní potraviny a my tady máme nově certifikované hovězí z Hoslovic a Prácheňské prase. Také bych vyzvedla výborné sýry z Milevska. Jsem ráda, že se nám konečně začíná ke keramice, řezbám a korálkům dostávat i jídlo.
Co bude dál, třetí kolo?
Původně jsme to v plánu neměli, ale jelikož se nám stále hlásí noví a noví výrobci, pravděpodobně se začátkem příštího roku dočkáme třetího kola certifikace, i když asi v daleko menším počtu. Co nás ale čeká snad ještě do konce roku, je certifikace služeb, na které momentálně pracujeme.
Přibližte, o co půjde.
V rámci značky je možné certifikovat i služby, přesněji jde o ubytovací a stravovací zařízení. Zatím to dělá pouze Šumava, pokud vím, a my bychom se do toho také chtěli pustit.
Už máte vybraná nějaká vhodná zařízení?
Ještě ne. Dokud nebudou pevně stanovená kritéria, která musí zařízení splnit, nebudeme nikoho vybírat, jmenovat ani oslovovat.
Autor: Lucie Kotrbová
SERVIS
Výroba - Výroba Manipulační dělníci ve výrobě 18 000 Kč
Manipulační dělníci ve výrobě transport zboží na klasifikaci. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Náplň práce: , - Pracovník provádějící převoz odpovídá za nepoškození, zašpinění či znehodnocení materiálu., - Pracovník odpovídá za to, že při přepravě nedojde ke ztrátě kusové karty, visačky a skladového lístku., - Přeprava zboží se provádí po vyznačených transportních cestách., - Pracovník odpovídá za správné umístění zboží dle označených míst., - Musí dodržovat zásady volných transportních cest a okolí elektrorozvaděčů., - Odpovídá za včasné odvezení zboží k jednotlivým pracovním operacím., - Transport pomocí elektrovozíku., VÝHODY: 25 dní ŘD, podnikové stravování, , KONTAKT: pouze osobně nebo e-mailem. Hermanová Marie, e-mail: marie.hermanova@adient.com. Pracoviště: Adient strakonice s.r.o., Heydukova, č.p. 1111, 386 01 Strakonice 1. Informace: Marie Hermanová, .
Výroba - Výroba Zpracovatelé masa, ryb a příbuzní 13 500 Kč
Zpracovatelé masa, ryb a příbuzní pracovníci. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 9. Poznámka: Práce v chladu, fyzická namáhavá práce, KONTAKT: telefonicky 9:00-15.00 hodin, Drahun Volodymyr, tel.: 776513442. Pracoviště: Silos.km. s.r.o. - pracoviště vodňanská drůbež a.s., Radomilická, č.p. 886, 389 01 Vodňany. Informace: Volodymyr Drahun, +420 776 513 442.
Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 15 500 Kč
Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka studené kuchyně. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15500 kč, mzda max. 19000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Baví Vás to v kuchyni? Rádi vyrábíte chlebíčky? Pojďte vařit k nám. , , STRAVBYT hledá kuchař/ku do studené kuchyně ve Strakonicích. Práce po celý rok jen v pracovní dny od 5:30 do 14:00., , Náplň práce: příprava lahůdek pro jídelny a servírování a zodpovědnost za dodržování hygienických norem., , Nabízíme platový růst, dotované stravování, roční bonusy, výborný kolektiv, možnost kariérního růstu, práci na HPP, jistotu pravidelného vyplácení mezd, možnost parkování a dobrou dopravní dostupnost (přímo u nádraží).. Pracoviště: Stravbyt s.r.o. - jídelna fezko strakonice, Heydukova, č.p. 1111, 386 01 Strakonice 1. Informace: Fedor Tachajev, +420 725 386 624.
Stavebnictví - Stavebnictví Stavební a provozní elektrikáři 20 000 Kč
Stavební a provozní elektrikáři elektrikář. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: POŽADAVKY: vyhláška 50/1978Sb., vzdělání v oboru elektro, praxe výhodou, Pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou, KONTAKT: Scherkl Radek, tel.: 602119685, e-mail: personalni@seterm.cz. Pracoviště: Seterm cb a.s.- provozovna, Písecká, č.p. 453, 386 01 Strakonice 1. Informace: Radek Scherkl, +420 602 119 685.
DOPORUČENÉ ČLÁNKY
OBRAZEM: Začala rekonstrukce komunikace v Čejeticích
Čejetice - Řidiči, kteří projíždějí obcí Čejetice, už musejí dát nohu z plynu a zařadit větší obezřetnost a pozornost.
OBRAZEM: Fotbalisté ze škol bojovali o postupy
Strakonice - Okresní rada AŠSK Strakonice uspořádala ve středu krajské kolo Sportovní ligy základních škol v minifotbalu. I díky nádhernému počasí se turnaj škol vydařil a k vidění byly velice kvalitní výkony všech zúčastněných družstev.
Vodňanští baráčníci mají letos místo májky soušku
Vodňany – Sdružená obec baráčníků ve Vodňanech pořádá v neděli 29. dubna od 14 hodin v areálu chovatelů okrasného ptactva přátelské posezení.
Závod Okolo jižních Čech zavede cyklisty na Kleť i do Rakouska
Jindřichův Hradec - Jindřichohradecký Cyklistický klub RBB Invest se už pilně připravuje na další ročník mezinárodního etapového závodu v silniční cyklistice s názvem Okolo jižních Čech, který se uskuteční počátkem září.