Na jaře začalo oficiální jednání radnice a TJ Sokol o bezúplatném převodu sokolovny do majetku města. Zatím ale žádná smlouva neexistuje. Přitom nemusí trvat dlouho a chátrající budova začne lidem doslova padat na hlavu.
Podle informací starostky TJ Sokol Strakonice Věry Hurychové stále pokračuje dolaďování textu smlouvy. „Jde především o to, jakým způsobem by pak měli v objektu Sokolové dál fungovat," vysvětlila. Podrobnosti nechtěla vzhledem k probíhajícím jednáním uvádět.
Víc neřekl ani místostarosta Pavel Pavel. Naznačil ale, jak si radnice představuje budoucnost sokolovny. „Ihned po převodu budeme muset udělat nejnutnější opravy," zdůraznil. Pak bude nutné najít náplň budovy a na základě toho zpracovat projekt. „To už bude otázkou nejspíš desítek milionů korun," poznamenal. Bez dotací to nepůjde. Možnost jejich získání by usnadnil statut památky. O něj budou pro sokolovnu Strakonice usilovat po převodu.
Schválením vedením TJ Sokol Strakonice ale vše neskončí. O tom se zmínila Věra Hurychová. „Poté se kladně musí vyjádřit i naše valná hromada. Dále i župa a nakonec hlavní vedení," dodala.
Uskutečnění převodu v březnu schválila valná hromada TJ Sokol Strakonice.
V dubnu na něj kývli strakoničtí zastupitelé. V červnu radnice předložila návrh smlouvy. Na něj během prázdnin reagovali Sokolové.
Pište nám tipy, jak sokolovnu využít, na e-mail jana.stroblova@denik.cz.