Navštěvují ji potomci rodičů, kteří slouží v této době v první linii. Ať už se jedná o děti policistů, záchranářů, či například úředníků. „Rodiče, kteří musí plnit povinnosti ve svém povolání a nemají možnost pečovat o děti, otevření mateřské školy uvítali. Denně máme osm až deset dětí ve věku od tří do deseti let,“ zmínila ředitelka školky Hana Petlánová s tím, že provozní doba školky je jako v běžném provozu, tedy od 6.15 do 16.30 hodin.

Ilustrační foto.
U Vimperka poroste více než 7000 stromů

Paní učitelky pro děti denně připravují zajímavé činnosti ať už výtvarné nebo pohybové. Malí žáčci se věnují také přípravě do základní školy.

To, co provoz školky na první pohled od běžného režimu odlišuje, je, že děti i dospělí povinně nosí roušku a dodržují zpřísněné hygienické návyky. „Snažíme se o vzájemné rozestupy mezi dětmi, ale prakticky toto nelze udržet v průběhu celého dne na sto procent,“ říká ředitelka mateřinky.

Jaro v čase koronaviru. Ilustrační foto
Jihočeši: Chybí nám přátelé, točené pivo a lidi beze strachu

O otevření běžného provozu už vedení školky jednalo se zřizovatelem, ale konkrétní datum zatím neznají. MŠ Šilhova navštěvuje 112 dětí ve čtyřech třídách. „Na jednu třídu připadá osmadvacet dětí. Dle současných požadavků a opatření vlády, což je nejvyšší počet patnáct dětí v jedné třídě, to nejme schopni dodržet,“ dodává ředitelka Hana Petlánová.