Dnes je všechno jinak. Od loňského jara je psychicky i finančně na dně. Kvůli špatnému stavu téměř nevychází 
z domu. Nedávno byla odsouzena k podmínečnému trestu pro podvod z roku 2009. (Deník o případu podrobně informoval loni 11. května). Nyní čelí dalšímu trestnímu stíhání.

Českobudějovičtí kriminalisté ji před pár dny obvinili 
z dalšího podvodu. Řádně totiž nevyúčtovala zhruba čtyřicetitisícovou dotaci, kterou jí poskytla správa sociálního zabezpečení na bezbariérové úpravy bytu. Peníze získala před třemi lety, nesrovnalosti však vypluly na povrch až letos v dubnu při kontrole fakturací.

Sama vozíčkářka určité pochybení přiznává. Označuje je za nedorozumění, které s vědomým podvodem rozhodně nemá nic společného. Obvinění podle ní hraničí s „policejní šikanou".

Podle policejního mluvčího Milana Bajcury se na současný údajný podvod přišlo 
po zveřejnění předchozích prohřešků. „Zjistili jsme to poté, kdy se nám po medializaci obvinění z podvodu 
a zpronevěry začali hlásit další poškození," uvedl mluvčí Bajcura.

Exekutor na účtu

Jana Fesslová nesrovnalosti ve fakturaci pro správu sociálního zabezpečení přiznává. Říká, že na bezbariérové úpravy použila asi polovinu peněz. Avšak než stihla proinvestovat zbytek, zablokoval jí účet insolvenční správce. Ten má na starosti vyrovnání s poškozenými a věřiteli z prvního případu. 
„V tomto se vinna určitě necítím. Následky za veškeré své předcházející jednání si nesu a řeším to," hájí se Jana Fesslová.

Vozíčkářka ujišťuje, že všechny pohledávky postupně uhradí. V současné době na to však nemá peníze. Přišla 
¨o práci a byla nucena vyhlásit osobní bankrot. Už teď z jedenáctitisícového invalidního důchodu splácí sedm tisíc.

Bez pomoci manžela a maminky by se neobešla. Tvrdí, že pořadí věřitelů nemůže ovlivnit ani do něj jakkoliv zasahovat. „Přijde mi, že různí politici nebo i mnohem větší podvodníci mají víc práv než já. Před lety jsem se kvůli závislosti dostala do dluhů a nemohla dál. Byla jsem za to podmínečně odsouzena, trest jsem přijala. Teď se snažím, splácím ze všech sil… a najednou přijde tohle," podivuje se Jana Fesslová.

Konečné slovo bude mít soud. V případě prokázání viny vozíčkářce hrozí 
minimálně dvouletý trest vězení.