Na sekretariát strakonické radnice dorazilo 18 obálek do konkurzu na ředitele Správy rekreačních a tělovýchovných zařízení města (STARZ). Ještě před koncem roku byl hlavním velitelem tohoto podniku Pavel Dušek. Ten se ale rozhodl po 23 letech v této funkci skončit.

Podle místostarosty Pavla Pavla je to dost velké množství. „Ani jsme takovou várku nečekali," připustil. Zároveň ale také uvedl na pravou míru spekulace o tom, kdo je ředitele STARZu. „Stále Pavel Dušek. Jedna věc je dát výpověď čtyři dny před koncem roku, druhá předat vše potřebné svému nástupci, a to doslova proti podpisu. Chceme po něm práci a dostane za ni i plat," upřesnil.

V rozhovoru pro Strakonický deník Pavel Dušek předpokládal, že rada ho začátkem ledna z funkce ředitele STARZu uvolní. „Respektuji požadavek radnice. Víc ale tuto záležitost komentovat nechci. Pro mne je to již uzavřená kapitola," vyjádřil se včera Pavel Dušek. Ten v současné době pracuje jako kontrolor strakonické veterinární správy.

Co se ale bude dál dít v kauze nového ředitele STARZ Strakonice? „Nyní dojde k otvírání obálek a zvažování nabídek. Určitě bude nutná selekce, protože někteří zájemci nesplňují například podmínky vzdělání nebo jejich koncepce spíše připomíná pokusy o vtip," objasnil věc Pavel Pavel.

Radnice má zájem na urychlení celého procesu. Lze tedy předpokládat, že nové jméno padne nejpozději do konce února.  amostatnou otázkou ovšem je, jak dlouho potrvá ono předávání proti podpisu.