Deníkem oslovení lidé se svěřili, že na Karla Gotta budou vzpomínat v soukromí, na pohřeb do Prahy se ale nechystají.

Ilustrační foto.
Státní smutek na jihu Čech

Rozloučit s Mistrem se naopak vypraví Ondřej Untermüller. Chystá se jak na páteční rozloučení v Paláci Žofín, tak na sobotní zádušní mši v katedrále sv. Víta. „Už mám koupené jízdenky,“ řekl s tím, že coby dopravní prostředek zvolil autobus. Lístky si ale raději pořídil s předstihem. V pátek už by takové štěstí sehnat je mít nemusel. Jak totiž informovali autobusoví dopravci, volných lístků je poskrovnu.

Rozloučit se pojede i Ondřej Untermüller.
Vypraví se rozloučit s Mistrem

BEZ ZPOŽDĚNÍ
Co se týče vlaků, tak tam ta situace podle Radka Joklíka z tiskového oddělení Českých Drah nebyla zas až tak vážná. „Plní se rychlíky z Prahy, ale to není nic neobvyklého,“ připomněl tiskový mluvčí skutečnost, že v pátek z Prahy na jih míří spousta vysokoškoláků.

Setkání s Karlem Gottem v lázních v Třeboni dne 29. 7. 2019.
Poštěstilo se mi krásné setkání s panem Gottem

Marek Illiaš, tiskový mluvčí Správy železniční dopravní cesty, dodal, že na pátek ani sobotu nejsou na železniční trati České Budějovice – Praha plánovány žádné uzavírky.

AUTEM POMALEJI
Možné obtíže čekají ty, kteří se do Prahy na poslední rozloučení s Karlem Gottem vydají autem. Podle Ředitelství silnic a dálnic narazí dnes a zítra řidiči jedoucí do Prahy přes Písek u Dasného na kyvadlový provoz s jedním jízdním pruhem. Důvodem částečné uzavírky je stavba nové mýtné brány. Trpěliví budou muset být ale i ti, co pojedou z krajského města do hlavního města přes Tábor. Z důvodu výstavby dálnice v úseku Borek – Ševětín budou muset sešlápnout nohu z plynu. U Votic a Jírovic u Benešova je zase čekají částečné uzavírky na silnici I/3, v Benešově pak úplná uzavírka s objízdnou trasou. Poslední překážku budou muset překonat před Prahou. Kvůli opravě D1 je tu ve dvou úsecích zúžení vozovky.