Část městského úřadu, konkrétně odbor dopravy, dosud obývá prostory v budově státního zastupitelství. „Původně jsme tam měli být do konce loňského roku, ale v současné době stále nemáme jiné náhradní prostory,“ připustil starosta Pavel Vondrys. Po domluvě tak v těchto místech úřad ještě nějakou dobu setrvá.

Odbor dopravy by se na přechodnou dobu nebo natrvalo mohl přestěhovat do administrativní budovy areálu bývalé Správy a údržby silnic, který město před časem získalo. Uvedený prostor je výhodný kromě jiného i proto, že je tam dostatek místa k parkování.

Zmíněný objekt však radnice půjčila policii po dobu přestavby jejího ředitelství. Tak by mělo být nejdéle do konce roku. Pokud vše dobře půjde, není vyloučeno, že to bude i rychleji. „Je to jediná možnost, jak uvolnit prostory státnímu zastupitelství,“ podotkl starosta.

Městští úředníci jsou i v budově po bývalém okresním úřadu. I tady je případné stěhování závislé na několika věcech. Rozhodující je realizace celkové přestavby a případně i přestavby budovy radnice na Velkém náměstí. S tím souvisí i možné vymístění sousední základní školy. To ale zase má návaznost na budování školy na Povážské, o níž také stále ještě není jasno.