O něco hezčí mají být přibližně do konce května Radošovice. Hlavně ve směru od Strakonic. Ze starého a zanedbaného parku roste odpočinková zóna – hřiště, lavičky, upravené chodníky, zeleň. „Byla taková anketa, ve které si měli lidé říct, co by se jim líbilo. Úprava parčíku vyhrála,“ říká jedna z obyvatelek obce.


Právě anketa mezi obyvateli byla podmínkou žádosti o dotaci z titulu ROP II NUTS Jihozápad. „Tak malé obce jako my nemají jinou šanci. Z běžného rozpočtu bychom na to nikdy neměli. Jsme tedy moc rádi, že se lidé ankety zúčastnili a své přání dali najevo,“ tvrdí starosta Rudolf Slavík. Kromě revitalizace parku jsou peníze určené na zbourání starého úřadu práce, který fungoval od roku 1974, dále na úpravu prostranství a zřízení nového úřadu.


Celý projekt přijde na 4 173 272 korun. Dotace jsou 92,5 procenta. Rozpočet obce, kde žije cca 670 lidí, je přibližně šest milionů korun. Radošovice leží cca dva kilometry od Strakonic ve směru na Volyni.

Krátce

Revitalizace parku, výstavba nového obecního úřadu a zbourání starého, úprava prostranství –  to vše představuje částku 4 173 272 korun. Dotace je 92,5 procenta, zbytek jde z rozpočtu obce. Dokončení parku má být v květnu.